Donacija knjiga Udruženju Crnogoraca ,,CRVENKA”

VD direktora Danilo Mrvaljević i službenik Državnog arhiva, istoričar Predrag Adžić boravili su prošle nedjelje u posjeti Udruženju Crnogoraca ,,Crvenka”, povodom uručenja donacije knjiga za biblioteku Udruženja.

Predstavnici Udruženja Crnogoraca, ,,Crvenka” Živko Jovanović, Milovan Đuričković i Ivan Vuković upoznali su predstavnike Arhiva sa brojnim aktivnostima Udruženja u prethodnom periodu i planovima za budućnost, a sve u cilju očuvanja crnogorske kulture, tradicije i identiteta.

VD direktor Državnog arhiva posebno je istakao značaj držanja čvrstih veza, uzajamne privrženosti Crne Gore i dijaspore u zemljama regiona, ali i širom svijeta i kazao da su vrata Državnog arhiva uvijek otvorena za sve naše ljude i udruženja, uz spremnost za iskrenu podršku i saradnju. Zahvalio se domaćinima na emotivnom i veoma srdačnom dočeku i predstavnicima Udruženja ,,Crvenka” uručio donaciju knjiga, vrijednih izdanja Državnog arhiva, koje će upotpuniti novoformiranu biblioteku Udruženja.

Predstavnici Državnog arhiva posjetili su i IZLOŽBU FOTOGRAFIJA KOLONISTA, postavljenu u čast godišnjice kolonizacije Crnogoraca u Crvenku.

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00