Gradonačelnik Prijestonice u posjeti Državnom arhivu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana arhiva i Neđelje arhiva, gradonačelnik Prijestonice gospodin Aleksandar Kašćelan i sa šef kabineta Prijestonice gospodin Dejan Lučić, posjetili su Državni arhiv Crne Gore. Sastanku su ispred Državnog arhiva prisustvovali direktor Saša Tomanović i pomoćnica direktora Mirjana Kapisoda.

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja Gradonačelnika sa djelatnošću arhiva, načinom rada i organizacijom arhivske službe u Crnoj Gori, razgovaralo se o tekućim pitanjima i problematici skladištenja, kao i sve većom potrebom za digitalizacijom arhivske građe, u cilju njenog dugoročnog očuvanja, zaštite i lakše dostupnosti krajnjim korisnicima.

Kao posebno važno pitanje direktor Tomanović je istakao nastavak zajedničkih aktivnosti na pripajanju objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini Upravne zgrade Arhiva. Njenom adaptacijom i povezivanjem proširili bi se trenutno ograničeni prostorni kapaciteti za skladištenje arhivske građe.

Zaključeno je da će se u narednom periodu raditi na intenziviranju zajedničke saradnje u cilju realizacije što većeg broja uspješnih projekata, koji će doprinijeti kako razvoju Arhiva i njene službe tako i promovisanju Prijestonice.

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00