Izbornik Zatvoriti

NEĐELJA ARHIVA 2022: Državni arhiv posjetili predsjednica Skupštine, zamjenik gradonačelnika i v.d. sekretara za kulturu Prijestonice Cetinje

U okviru manifestacije „Neđelja arhiva“ Državni arhiv posjetili su predsjednica Skupštine Prijestonice, gosdpođa Milena Vujačić, zamjenik gradonačelnika, gospodin Miloš Mudreša i v.d. sekretara za kulturu, gospodin Željko Vušurović.

V.d. direktora Danilo Mrvaljević se zahvalio predstavnicima Prijestonice na posjeti i iskazanom interesovanju za rad Arhiva i upoznao ih sa brojnim aktivnostima koje su sprovedene u okviru ,,Neđelje arhiva”, manifestacije koja se održava u cilju promocije arhivskog nasljeđa i podizanja svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i arhivske građe, neprocjenjivog blaga koje se čuva u Državnom arhivu Crne Gore. Takođe, bliže je upoznao prisutne sa nadležnostima i poslovima Državnog arhiva, organizacijom rada, kadrovskom strukturom, dosadašnjim postignutim rezultatima, izložbama i publikacijama, aktivnostima na polju međunarodne saradnje, kao i planovima za budućnost.

Razgovarano je i o uređenju parkinga i prilaza objektu Državnog arhiva, sanaciji prostorija arhivskog odsjeka Cetinje, koje se nalazi u zgradi Prijestonice, kao i o mogućnostima za ostvarivanje različitih oblika saradnje između DACG i Prijestonice u narednom periodu. Sastanku su prisustvovali v.d. pomićnce direktora Državnog arhiva, godpođa Vesna Đuričković i v.d. pomoćnika direktora, gospodin Željko Miranović.