NEĐELJA ARHIVA 2022: Posjeta ministarke kulture i medija mr Maše Vlaović

Završnog dana manifestacije „Neđelja arhiva“, 03.06.2022.godine, Državni arhiv posjetila je ministarka kulture i medija mr Maša Vlaović sa saradnicima.

Na sastanku su pokrenute brojne teme, među kojima i hitna potreba unapređenja i jačanja kadrovskih kapaciteta Arhiva.

Direktor Mrvaljević zahvalio se na posjeti i upoznao Ministarku sa novom organizacijom rada, do sad postignutim rezultatima na poboljšanju uslova i kvaliteta rada, planom za rješavanje problema nedostajućeg kadra, brojnim aktivnostima koje su sprovedene na teritoriji cijele Crne Gore u okviru ,,Neđelje arhiva”, izložbama i promocijama publikacija i drugim aktivnostima Arhiva u dosadašnjem periodu, posebno na polju međunarodne saradnje: ostvarenim kontaktima sa Arhivom Jugoslavije, obnavljanju i nastavku saradnje sa Arhivom Republike Bugarske, pripremnim aktivnostima u vezi sa projektom izložbe o odnosima Crne Gore i Vatikana, kao i predstojećoj saradnji sa Arhivom Poljske.

Razgovarano je i o planovima za dogradnju objekta Državnog arhiva na Cetinju, kao i o projektu digitalizacije arhivske građe, kao jednog od najznačajnijih pitanja kojem je potrebno posvetiti posebnu pažnju.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Denis Vukotić, načelnica Direkcije za projekte od kapitalnog značaja za kulturu Milica Vušurović i Marija Ivanišević iz kabineta ministarke. U ime Državnog arhiva sastanku su prisustvovali v.d. pomićnce direktora Vesna Đuričković i v.d. pomoćnika direktora Željko Miranović.

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00