Posjeta ambasadorke Poljske DACG

Dana 24.08.2018. godine njena Ekselencija gospođa Anna Kasprzak, ambasadorka Republike Poljske u Podgorici, posjetila je Državni arhiv Crne Gore na Cetinju. Sastanku su ispred Državnog arhiva prisustvovali direktor g-din. Saša Tomanović i pomoćnica direktora g-đa. Mirjana Kapisoda.

Direktor Državnog Arhiva g-din. Saša Tomanović, upoznao je njenu Ekselenciju G-đu. Anna Kasprzak sa istorijatom arhivske službe u CG, djelatnošću arhiva, načinom rada i organizacijom arhivske službe u Crnoj Gori. Ambasadorka Kasprzak je takođe upoznata i sa potpisanim sporazumom o saradnji DACG i Generalne direkcije državnih arhiva Poljske. Tokom posjete, koja je protekla u visokom razumijevanju problema i namjeri da se saradnja između Generalne direkcije državnih arhiva Republike Poljske i Državnog Arhiva Crne Gore i dalje proširuje, dogovoreno je više projekata na obostrano zadovoljstvo i korist.

Pomoćnica direktora g-đa. Mirjana Kapisoda, zahvalila se u ime DACG na pokazanom interesovanju Ambasade Republike Poljske i uloženom trudu na unapređenju saradnje između Arhiva Republike Poljske i Crne Gore.

Bio je to jedan sadržajan i uzajamno koristan razgovor.

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00