Predstavnici Državnog arhiva Crne Gore na naučnoj konferenciji u Moskvi

Na poziv Savezne arhivske agencije Rusije, predstavnici Državnog arhiva Crne Gore su učestvovali na XXVI Međunarodnoj naučnoj konferenciji, u razdoblju od 07. do 09. novembra 2019, koja se odžala u Moskvi.

Organizatori konferencije su: Euro-azijsko regionalno odjeljenje Međunarodnog vijeća arhiva (EURASICA), Savezna arhivska agencija (Rosarhiv), Sveruski naučno-istraživački institut za dokumentaciju i arhivsku djelatnost (VNIIDAD) i Moskovski univerzitet za finansije i pravo (MFUA).

Na otvaranju, učesnicima su se obratili organizatori Konferencije, šef Federalne arhivske agencije Rusije dr A.N. Artizov, direktor VNIIDAD prof. dr Kunyaev kao i drugi mnogobrojni članovi organizacionog odbora. Organizatorima i učesnicima Konferencije upućene su pozdravne riječi direktora arhiva, iz svih zemalja učesnica. Trodnevna stručna i naučna Konferencija se odvijala kroz tri tematske sesije. Na 10-oj Konferenciji arhiva Slavenskih država sa temom „Arhivi slavenskih zemalja u doba digitalne transformacije“ predstavnici Državnog arhiva, Saša Tomanović-direktor i Mirjana Kapisoda pomoćnica direktora, su prezentovali rad pod nazivom “Pregled stanja registraturske i arhivske građe u Crnoj Gori”.  Na Konferenciji je izloženo preko 100 stručnih radova predstavnika iz Rusije, Bjelorusije, Španije, Vijetnama, Finske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00