U Sarajevu promovisana knjiga „Crna Gora u defteru Dukađinskog sandžaka iz 1570. godine“

Kao rezultat međunarodne saradnje dviju institucija, Državnog arhiva Crne Gore i Orijentalnog instituta Univerziteta u Sarajevu, dana 7. maja 2018. godine u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, upriličena je promocija knjige „Crna Gora u defteru Dukađinskog sandžaka iz 1570. godine“ autora Aladina Husića.

Promociju su uvodnim obraćanjima otvorili: prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, Radovan Miljanić, savjetnik u Ambasadi Crne Gore, dr. Adnan Kadrić, direktor Orijentalnog instituta Univerziteta u Sarajevu, i Saša Tomanović, direktor Državnog arhiva Crne Gore.

Knjiga tretira prostor tog vremena ili, kako se to često u istorijskoj nauci ističe, „stare Crne Gore“. U njoj su objedinjeni i trajno sačuvani arhivski zapisi, koji daju pregled istorijski značajnih podatka, što značajno olakšava rad istraživačima, naučnoj i široj javnosti.

Autor knjige dr. Aladin Husić je govorio o njenom nastanku, te istakao da je objavljivanje ovog djela rezultat dobre obostrane saradnje između institucija, te izrazio nadu da će ovo biti dobar primjer i podsticaj i za druge vidove saradnje.

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00