Uređene i opremljene prostorije arhivskih odsjeka Cetinje i Danilovgrad

U okviru aktivnosti na održavanju objekata i poboljšanju uslova rada, zaštite i čuvanja arhivske građe, završeno renoviranje, uređenje i opremanje prostorija koje koriste arhivski odsjek(AO) Cetinje i arhivski odsjek(AO) Danilovgrad.

Zatečeno stanje, AO Cetinje:

U posljednjih 12 mjeseci završeni su radovi na eksterijeru objekta depoa arhivskog odsjeka Kotor, uređene prostorije koje koristi DACG na Žabljaku i u Šavniku, a koje su bile u katastrofalnom stanju, uz redovne radove na održavanju i manje popravke u Podgorici, Ulcinju, Rožajama i Bijelom Polju. Uskoro kreću radovi na krovu objekta Državnog arhiva u Beranama i popravke na objektu u Herceg Novom, a do kraja godine očekuje nas otvaranje novih, adaptiranih i opremljenih prostorija za proširenje depoa I čitaonicu u Pljevljima.

Stanje nakon uređenja, AO Cetinje:

Naredne godine u planu je, u prvom redu, sanacija krova zgrade sjedišta Državnog arhiva na Cetinju i radovi na održavanju objekta Istorijskog arhiva Kotor, nastavak neophodnih radova u Herceg Novom, Danilovgradu i još nekoliko gradova, te rješavanje pitanja adekvatnog radnog prostora za AO za zaštitu registraturske i arhivske građe van Arhiva i AO za istoriju radničkog pokreta u Podgorici.

AO Danilovgrad:

Čuvajući Arhiv, čuvamo Crnu Goru!

Zmaj Jovina 14, 81250 Cetinje
+382 041/230-226
dacg@t-com.me

Radno vrijeme sa strankama svakog radnog dana od 8:00 do 11:00 i od 12:00 do 13:00